Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie wegetarianskie pasujace do kazdej diety
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 335
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 335
Składniki
pokroic liscie szpinaku niezbyt drobno , pokroic cebule i koperek
na dno naczynia wlac olej i ukladac warstwami : szpinak posypany cebula i koperkiem,popruszony sola i pieprzem ; posypac 1/3 ryzu . i tak na zmiane , ostatnia warstwa musi byc zielona . na calosc wylac przecier pomidorowy a nastepnie wlac wode . gotowac na srednim ogniu do miekkosci ryzu potrzasajac garnkiem aby potrawa sie nie przypalila . po 20 minutach zmniejszyc ogien i dusic jeszcze ok 10 min.