Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek rozmarynowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
ok. 30 minut.
Kukurydzę osączyć na sitku. Paprykę rozciąć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, usunąć środki z pestkami, miąższ pokroić w kosteczkę. Cebule obrać, posiekać. Chili rozciąć, czubkiem noża usunąć pestki, strączek umyć, drobniutko pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodać kukurydzę i rozdrobnione wcześniej warzywa. Salsę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
Plasterki polędwicy poprószyć solą i pieprzem. Owinąć gałązkami rozmarynu i obwiązać mocną bawełnianą nitką. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso. Szybko je obsmażyć z obu stron. Zmniejszyć płomień, smażyć jeszcze 6 minut. Od czasu do czasu stek obracać. Podawać z salsą pomidorową i ewentualnie kawałkiem bagietki.Źródło: Życie na gorąco