Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na przystawkę na imprezę halloweenową.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 723
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 723
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Twaróg wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. 3 kromki chleba ułóż jedną na drugą. Za pomocą noża usuń skórki. Posmaruj kromki chleba tak, żeby po złożeniu powstały kolejno warstwy chleb, twaróg, pesto, chleb, twaróg, pesto, chleb, twaróg. Kanapki przekrój na pół tak, żeby powstały dwa podłóżne prostokąty. Oliwki przekrój na pół- będą to korpusy pająków. Kilka połówek pokrój w cienkie paski, to będą nóżki. Oczka namaluj pesto przy pomocy wykałaczki. Wierzch kanapki ozdób natką pietruszki.