Do góry

Dania główne Przepis na:

Strogonow.

Strogonow.

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2414

Dodano:

Odsłon: 6170

Danie dla każdego zarówno na obiad jak i na imprezę.

Składniki

  • 1 kg mięsa wołowego
  • 2-3 czerwone papryki
  • 3 cebule
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3/4 słoika ogórków konserwowych
  • 500 g pieczarek
  • Przyprawy : sól, pieprz, , papryka ostra, maggi
  • woda
  • 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
  • 5 łyżek mąki
  • Olej rzepakowy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju.

  2. Zalać wodą i dusić do miękkości. Następnie dodać pokrojone pieczarki, cebulę i paprykę. Chwilę pogotować.

  3. Dodać pokrojone ogórki i groszek wraz z zalewą. Dodać przecier pomidorowy. Chwilę pogotować.

  4. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie i dodać do mięsa.

  5. Potrawę doprawić przyprawami.
    Życzę smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń