Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Suflet twarogowy z polentą i gruszkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Laskę wanilii rozetnij, zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń wanilii wrzuć do garnka. Dolej 2 szkl. wody. Wsyp cukier, zagotuj. Gruszki obierz, zostawiając ogonki, wydrąż od spodu. Włóż do wody z cukrem. Gotuj 5 minut. Wystudź w zalewie.
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, sokiem i skórką z pomarańczy. Dodaj twaróg, kaszkę i śmietanę. Utrzyj mikserem. Białka ubij, ostrożnie domieszaj do masy.
Foremki posmaruj masłem, oprósz tartą bułką. Ustaw w nich owoce. Zalej masą sufletową.
Piecz ok. 45 minut w temperaturze 180°C. W czasie pieczenia nie otwieraj drzwiczek.Źródło: Naj