Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Suflet z kaszy jaglanej"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem, posól i zagotuj. Wystudź i wymieszaj z miodem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny, masłem, twarogiem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę i wmieszaj do kaszy. Foremki wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Napełnij je kaszą.
Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut.Źródło: Na żywo