Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka do ryby

Surówka do ryby

Autor: Kurka_domowa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4019

Dodano: 08.07.2015

Odsłon: 32367

Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

Składniki

  • pół kilo kapusty kiszonej (najlepsza młoda)
  • 2 świeże ogórki
  • pół pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę odcisnąć i pokroić, ogórka zetrzeć na tarce jarzynowej i odcisnąć nadmiar soku. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę, sól i pieprz do smaku. Wstawić do lodówki do "przegryzienia".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń