Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Surówka po pekińsku"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Marchewki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Jabłka obierz, zetrzyj na tej samej tarce. Kapustę oczyść, poszatkuj. Kukurydzę osącz na sicie z zalewy.
Wszystkie warzywa i jabłko włóż do miseczki. Wlej kilka łyżek oliwy, oprósz mieszanką ziołową, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
<strong>Czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 0,80 zł</strong>
Surówka będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli przygotujesz do niej sos, np. czosnkowy: jogurt naturalny wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie