Do góry

Desery Przepis na:

Surówka po pekińsku

Surówka po pekińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Surówka po pekińsku"

Składniki

  • 2 marchewki
  • mała cebula
  • 2 jabłka
  • mała kapusta pekińska
  • pół puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • mieszanka ziół do sałatek
  • oliwa
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Jabłka obierz, zetrzyj na tej samej tarce. Kapustę oczyść, poszatkuj. Kukurydzę osącz na sicie z zalewy.

  2. Wszystkie warzywa i jabłko włóż do miseczki. Wlej kilka łyżek oliwy, oprósz mieszanką ziołową, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.

  3. Czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 0,80 zł

  4. Surówka będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli przygotujesz do niej sos, np. czosnkowy: jogurt naturalny wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Schłodź.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń