Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto idealna surówka na zimę. Dlaczego? Ponieważ biała rzodkiew zawiera mnóstwo witaminy C oraz posiada właściwości bakteriobójcze, dzięki czemu możemy nią złagodzić stany zapalne gardła czy błon śluzowych. W białej rzodkwi znajdziemy także witaminy z grupy B, cenną witaminę PP oraz mnóstwo soli mineralnych tj. potas, magnez, żelazo, cynk, sód, wapń i fosfor. To prawdziwa bomba witaminowa, która dostarczy nam także sporej dawki błonnika oraz kwasu foliowego. Biała rzodkiew jest niezwykle zdrowa, ale także bardzo smaczna. Dzisiaj zapraszam na surówkę, w której rzodkiew gra główną rolę. Smaku i jeszcze większej wyrazistości dodaje jej czerwona cebulka i papryka pepperoni. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań rybnych i mięsnych. Jeść tylko na zdrowie! :)
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Składniki
Rzodkiew ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku (sok wypijamy dla zdrowia :D ). Czerwoną cebulkę oraz papryczki pepperoni kroimy w małą kostkę i dodajemy do startej rzodkwi. W miseczce łączymy śmietanę, majonez i sok z cytryny, doprawiamy cukrem pudrem, solą oraz pieprzem i dodajemy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe! :D Życzę smacznego! :)