Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z czarnej rzepy

Surówka z czarnej rzepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 4110

Dodano:

Odsłon: 4751

Bardzo zdrowa surówka:) Pasuje do obiadu jak i jedzona samodzielnie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rzepę umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Posolić i odstawić na ok 30 min.Jeśli zbierze się dużo soku to jego nadmiar odcisnąć.

  2. Jabłko utrzeć na grubych oczkach i dodać do rzepy.Jogurt połączyć z miodem i dodać do surówki,wymieszać przyprawiając pieprzem.

  3. (Do surówki można też dodać parę sparzonych rodzynek)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub-26 29 stycznia 2014 Przyznaję nie jadłem takiej surówki, ale czas by to zmienić.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 23 listopada 2012 Czarna rzepa bardzo zdrowa,jeszcze nie jadłam takiej surówki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 listopada 2012 Jak ja uwielbiam taką surówkę,narobiłaś mi smaka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń