Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kalarepy, jabłka i rzodkiewki

Surówka z kalarepy, jabłka i rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 311 Ocena: 1527

Dodano:

Odsłon: 1858

Proste i smaczne połączenie trzech składników: kalarepy, rzodkiewek i jabłka plus sok z cytryny i cukier i pyszna surówka gotowa.

Składniki

  • kalarepa 1 szt
  • rzodkiewki 1 pęczek
  • jabłko 1 szt
  • sok z cytryny ok. 1 łyżka
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki dokładnie oczyszczamy lub obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej lub kroimy w cienkie plasterki. Kalarepę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy cukru do smaku, mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Do surówki możemy dodać odrobinę oliwy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń