Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie

Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 422 Ocena: 12295

Dodano:

Odsłon: 1015

Szybka, prosta, chrupiąca do obiadu idealna.

Składniki

  • 1/4 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 średni pomidor
  • 1/2 pora
  • 1 łyżka posiekanego koperku (u mnie mrożony)
  • 2 kopiaste łyżki śmietany
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Por kroimy w wzdłuż na ćwiartki, a potem na paseczki. Zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy i polewamy obficie zimną wodą. Schłodzony por odciskamy z nadmiaru wody. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy do nich koperek, śmietanę, pieprz i sól.

  2. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy do obiadu zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!

  3. ;-D

  4. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń