Do góry

Dania główne Przepis na:

surówka z kapusty włoskiej do obiadu

surówka z kapusty włoskiej do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 2501

Dodano:

Odsłon: 42239

Surówka to podstawa obiadu. Zrobiona z kapusty włoskiej jest prosta, smaczna i zdrowa. Wyśmienita do drugiego dania, jako dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Pamiętajmy o tym, że jedzenie kapusty na surowo pozwala zachować wszystkie najcenniejsze dla zdrowia składniki.

Składniki

  • pół kapusty włoskiej
  • 1 duża marchew
  • 1 łyżeczka koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżki octu
  • 3 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1/4 szklanki cukru
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę siekamy, przekładamy do miski. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do kapusty. Koperek siekamy, dodajemy do marchewki i kapusty. Majonez mieszamy z octem, cukrem, solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na około 15 min. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alma07 02 grudnia 2018 Ja nie dodaje cukru, i uzywam octu jablkowego, soli tez mniej tylko jedna lyzeczka. poza tym super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń