Do góry

Przetwory Przepis na:

Surówka z lodówki

Surówka z lodówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2248 Ocena: 13763

Dodano:

Odsłon: 1307

Zdrowa i smaczna surówka do obiadu.

Składniki

  • Składniki:
  • Kapusta biała 1 główka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Marchewka 2 szt.
  • Cukier ½ szklanki
  • Składniki na zalewę:
  • Musztarda 1 łyżka
  • Przyprawa typu VEGETA 1 łyżka
  • Ocet ½ szklanki
  • Woda ½ szklanki
  • Olej 1 szklanka
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchewkę, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać cukrem i wymieszać dokładnie z poszatkowaną drobno kapustą. Z podanych składników przygotować zalewę i gorącą zalać warzywa mieszając. Zimną surówkę przełożyć do słoików i trzymać do wyczerpania w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 09 września 2018 Apetyczna:) Kiedyś robiłam podobną /zalewa była trochę inna i nie dodawałam cebuli/ i też zalewałam gorącą zalewą - podobno można ją przechowywać w lodówce do 2 tygodni ale u mnie nigdy dłużej niż 3 dni nie wytrzymała bo była tak smaczna że domownicy zajadali się nią na obiad i do kanapek na kolację:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń