Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sushi dla juniora"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Odcedź, wystudź.
Obierz awokado i ogórek, pokrój na małe kawałki. Z ryżu formuj małe, lekko podłużne wałeczki. W każdy ostrożnie włóż kawałek ogórka i awokado. Jeszcze raz delikatnie oklej wałeczki ryżem.
Owiń każdy rulonik paskiem szynki. Układaj na sałacie, skrop sokiem z cytryny. Starszym wytrawnym smakoszom sushi możesz podać odrobinę sosu sojowego.
Czas przygotowania: 15 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 110 kcal, dla 4 osób.Źródło: Olivia