Do góry

Przetwory Przepis na:

Suszone pieczarki.

Suszone pieczarki.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 3847

Dodano: 20.09.2017

Odsłon: 6107

Suszone pieczarki są idealne do sosów, bigosu a także na zupę pieczarkową. Suszę pieczarki od dawien dawna i mogę powiedzieć że są smaczniejsze od świeżych pieczarek. Polecam :)

Składniki

  • świeże pieczarki 1,5 kg
  • gruba nić
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oczyszczone pieczarki kroimy w grubsze centymetrowe plastry, nawlekamy na nić robiąc sznurki o potrzebnej długości.

  2. Nawleczone pieczarki na nić wieszamy, najlepiej przy kaloryferze i suszymy.

  3. Wysuszone pieczarki powinniśmy przechowywać w płóciennym woreczku. Przed użyciem suszone pieczarki moczymy w wodzie.

    Udanego suszenia!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 września A do woreczka czy słoiczka lub puszki z suszonymi grzybkami włożyć 1-3 listki (zależy od wielkości)laurowe.Sposób mojej Babci, Mamy i oczywiście mój. A już sama jestem Babcią. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń