Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suszone pieczarki są idealne do sosów, bigosu a także na zupę pieczarkową. Suszę pieczarki od dawien dawna i mogę powiedzieć że są smaczniejsze od świeżych pieczarek. Polecam :)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 502
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 272
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 502
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 272
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w grubsze centymetrowe plastry, nawlekamy na nić robiąc sznurki o potrzebnej długości.
Nawleczone pieczarki na nić wieszamy, najlepiej przy kaloryferze i suszymy.
Wysuszone pieczarki powinniśmy przechowywać w płóciennym woreczku. Przed użyciem suszone pieczarki moczymy w wodzie. Udanego suszenia!!!