Do góry

Przetwory Przepis na:

Suszone pomidory

Suszone pomidory

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17706

Dodano: 07.09.2011

Odsłon: 20229

Wspaniałe jako dodatek do dań wszelkiej kategorii i jako przystawki.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.

  2. Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.

  3. Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.

  4. Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.

  5. Do słoiczków wkładac pomidorki, bazylię, posypac ziołami, zalac oliwą z czosnkiem. Mocno zakręcic. Już po 3 dniach są gotowe do spożycia. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monikot 17 września 2013 A pytanie mam, czosnek zmielić czy ma być w całości? oliwa czy olej? jak radzisz? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

johanka 06 grudnia 2012 Zrobilam! Byly dobre, ale popelnilam blad dajac oliwe Oliwier. To powinna byc naprawde dobra oliwa. Ale przepis swietny!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LIDECZKA 07 września 2011 Ad. Pomidory suszone: Mnie wyszło 5 sloiczków po musztardzie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

listek 07 września 2011 Lideczka, ile wychodzi słoików z podanego przepisu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń