Do góry

Desery Przepis na:

Świąteczna kapusta z grzybami

Świąteczna kapusta z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 42202

Kapusta z grzybkami- nie może zabraknąć jej na świątecznym stole. W Wigilię z grzybkami, a w Święta z dodatkiem mięska.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Suszone grzybki moczymy na noc w letniej wodzie. Kapustę płuczemy( nie powinna być zbyt kwaśna). Następnie zalewamy ją wodą i gotujemy.

  2. Po 2 godzinach gotowania odcedzamy, zalewamy wodą i dalej gotujemy. Grzybki drobno kroimy. Dodajemy je do kapusty razem z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym.

  3. Gotujemy dalej. Wędlinę i cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu i dodajemy do kapusty. Gotujemy przez około 1 godzinę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń