Do góry

Przekąski Przepis na:

Świeże śledzie bałtyckie

Świeże śledzie bałtyckie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 73

Wspaniała przekąska, na Święta i na imprezy

Składniki

  • Świeże śledzie bałtyckie 1 kg, 2 szklanki wody, 0,5 szkl. octu 10%
  • 2 liście bobkowe, 3 ziela ang. 4 goździki, trochę kory cynamonu,
  • 2 czubate łyżki cukru, płaska łyżeczka soli, 1 słodka papryka, 1 cebula,
  • 3 ogórki konserwowe
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie wypatroszyć, odciąć głowy, płetwy zostawić. Wodę, ocet i składniki zagotować, poczekać aż wszystko wystygnie. Śledzie sprawione zalać chłodną zalewą i na 24 h wstawić do lodówki

  2. Wyjąć śledzie z zalewy, zrobić filety ręcznie , prawie bez noża. Każdy filet posypać obficie pieprzem. Paprykę, cebulę i ogórki pokrajać w kostkę. Filety przekładać w słoju warstwami cebulą, papryką i ogórkami

  3. Całość zalać olejem słonecznikowym i wstawić do lodówki na na min. 24 h. NIE JEŚĆ WCZEŚNIEJ....!!!!!!! SMACZNEGO...!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń