Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sycąca zupa chińska"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
W garnku zagotuj wodę z kostką rosołową. Wrzuć fasolę oraz obrane i pokrojone w plastry pieczarki.
Na dużej patelni teflonowej lub w woku podsmaż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka.
Następnie dodaj drobno poszatkowaną cebulę, por, obraną, startą na tarce o grubych oczkach marchew, a także pociętą w paski paprykę.
Dołóż przygotowane do gotującego się wywaru i gotuj kilka minut. Dopraw potrawę do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec wsyp do zupy kiełki fasoli oraz pokruszony makaron ryżowy. Poczekaj, aż zmięknie i podawaj.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax