Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli placki z twarogu - zdrowe, pożywne, proste w przygotowaniu i do podania jak kto lubi, na słodko lub na wytrawnie na ile wyobraźnia dopisze ...
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Twaróg rozgnieść dokładnie widelcem lub zmiksować. Dodać jaja i wymieszać / zmiksować. Następnie dodać kasze i ponownie wymieszać. Tak powstanie wersja zdrowsza bez cukru, którą z powodzeniem podaję również na słodko. Jak ktoś bardzo lubi mocno słodkie potrawy to może na koniec dodać cukier i ekstrakt. Placki nakładać łyżką na rozgrzaną patelnie z niewielka ilością tłuszczu. Smażyć 2-3 minuty z każdej strony do zrumienienia na umiarkowanym grzaniu. Jak placki się przyrumienią bez trudu je obracamy. Z podanych składników wychodzi około 12 szt.
Podawać na ciepło lub zimno np: - z serkiem waniliowym i owocami, - z miodem - z dżemem - ze śmietaną - z jogurtem