Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny sernik w innej wersji
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Blaszkę do pieczenia 25x36 cm wykłożyć papierem do pieczenia. Wziąść 4 jajka żółtka oddzielić od białek .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Żółtka ubić na sztywno.Wszystkie składniki razem wymieszać.Wyłożyć do blaszki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec 20 min. lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto podzielić na 5 pasków.
5 jajek utrzeć z cukrem dodawać stopniowo ser budyń,śmietankę,serki homogenizowane dalej ucierając ,do wyczerpania składników.
W blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia,ułożyć 3 paski ciasta w wolne przestrzenie wyłożyć masę serową.Następnie na masę serową położyć paski ciasta a na ciasto masę serową.Piekarnik rozgrzać do 180 stopnii piec 50 min.
Po wystudzeniu ciasta ,czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,polać sernik posypać wiórkami kokosowymi jeśli kto lubi.