Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szafranowa zupa rybna"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Małże rozmroź, sos zachowaj. Rybę pokrój w kostkę, pora w półplasterki, a marchew w plasterki.
W garnku na maśle zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i szafran. Po chwili dołóż małże, chwilę podsmaż i zalej winem.
Dodaj litr wody i sos z małży. Gotuj 15 minut, po czym dorzuć rybę.
Po zagotowaniu zapraw zupę mąką roztrzepaną z wywarem i dopraw solą z pieprzem.
Gotową oprósz natką.Źródło: Kurier TV