Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Margarynę rozkruszyć z mąką;
Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę i dokładnie zagnieść;
Włożyć ciasto na 1 godzinę do lodówki;
Podzielić ciasto na 2 części;
Jedną część ciasta po wyłożeniu na blachę posypać tartą bułką a następnie wyłożyć starte na grubej tarce jabłka i posypać całość delikatnie cukrem (3-5 łyżek), oczywiście wedle uznania;
Przykryć drugą częścią ciasta;
Piec na złoty kolor;
Posypać cukrem pudrem.