Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka inaczej...

Szarlotka inaczej...

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 504

Dodano:

Odsłon: 14146

...bardzo szybka szarlotka

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrać jabłka i pokroić w plastry jak na grube chipsy.

  2. Białka ubić stopniowo dodając cukier. Do sztywnej masy dodać żółtka i olej, a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.

  3. Ciasto przełożyć na blachę keksową i co centymetr powkładać plasterki jabłek, najlepiej do samego dna foremki (moja ma wymiary 12 x 36 cm).

  4. Piec ok. 40-45 minut w 170/175 stopni.

  5. Posypać cukrem pudrem.

  6. Kroić na ukos.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rodzinka500 23 września bardzo ciekawy przepis, spróbuję ją zrobić

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jolusia 03 lutego 2012 Dziękuję, ja nie dodaję zapachów, bo nie lubię, ale myślę, że i z cynamonu też można skorzystać. Pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

UlkaK 31 stycznia 2012 Rewelacja!!! Robiłam już 2 razy. Dodałam tylko cukier waniliowy i troszkę zapachu. Ale przepis PYCHA.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka78 28 stycznia 2012 Szybko i pysznie:) Już w ulubionych:) Pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń