Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4205

Dodano: 19.10.2010

Odsłon: 18313

łatwiejszego ciasta to już chyba nie ma

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki suche wsypać do jednej miski i wymieszać,jabłka obrać i pokroić na małe plasterki ;suche składniki podzielić sobie na 3 części,dno tortownicy posmarować odrobiną maragaryny i wysypać równomiernie 1 część mieszanki na to połowę jabłek i 2 część mieszanki następnie małą łyżeczką ułożyć kupkami dżem a na to reszte jabłek a na jabła mieszankę na górę pokroić na kawałeczki margarynę i równomiernie ją rozłożyć,ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justi_117 24 października 2010 Wczoraj zrobiłam to ciasto na próbę... Wszystkim smakowało i zniknęło bardzo szybko :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 20 października 2010 robiłam kiedyś ten placek, potwierdzam, robi się go expressowo, a smakuje pysznie :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aaasik 19 października 2010 Ciasto mojego dzieciństwa... ale gdzieś zapodział się przepis, teraz już go mam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kasius23 19 października 2010 O, widziałam kiedyś taki przepis w jakiejś gazetce, ale nie zrobiłam bo nie uwierzyłam. A tu widzę, że jednak działa! Teraz to już spróbuję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń