Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka o smaku orzechowym, polecam ten przepis.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 141
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 141
Składniki
Wykonanie: Z mąki, żółtek, 10 dag cukru i smalcu zagnieść ciasto, zawinąć w folię i przenieść na pół godziny do lodówki.
W międzyczasie obrać jabłka, cienko pokroić i rozgotować w małej ilości wody z cukrami waniliowymi. Wyjąć ciasto z lodówki, 1/3 ciasta zamrozić, resztę rozwałkować i przenieść do dużej tortownicy, nakłuć widelcem, podnieść brzegi i zapiec przez 15 minut w temperaturze 175 stopni na jasny złoty kolor.
Po przestudzeniu, posypać budyniem w celu zatrzymania soku z jabłek. Następnie wyłożyć jabłka.
Białka jajek ubić na sztywno z cukrem, dodać pokruszone orzechy, delikatnie wymieszać i wylać na jabłka.
Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać pianę orzechową na szarlotce.
Piec przez 25 minut w temperaturze 175 stopni na złoty kolor. Ciasto możemy podawać z lodami.