Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z pianką

Szarlotka z pianką

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1057

Dodano: 01.04.2010

Odsłon: 10449

dobra

Składniki

  • CIASTO:
  • 3 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag margaryny
  • budyń waniliowy
  • cukier waniliowy
  • 1-2 łyżeczki kakao
  • 1,5 kg jabłek
  • abłek rodzynki
  • orzechy
  • cynamon
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę posiekać z margaryną, dodać 0,5 szkl cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto.Na natłuszczonej blasze rozłożyć 3/4 ciasta, do reszty dodać kakao i zostawić na kruszonkę (można włożyć do zamrażarki).

  2. Jabłka pokroić w dużą kostkę i prażyć w małej ilości wody. Pod koniec prażenia dodać rodzynki, posiekane orzechy i cynamon.Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń w proszku i wymieszać delikatnie. Wyłożyć na masie jabłkowej. Na to zetrzeć pozostałe ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Witaminka 04 grudnia 2010 Super przepis:) mój UKOCHANY BYŁ ZACHWYCONY TĄ szarlotką:)a on jest wybredny jeżeli chodzi o wypieki:) więc sukces.....dziękuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń