Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki drobiowe z kalafiorem

Szaszłyki drobiowe z kalafiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 722 Ocena: 48092

Dodano:

Odsłon: 1412

Polecam :)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • kalafior mrożony 400 g, curry
  • czosnek 12 ząbków
  • czosnek granulowany, sól, pieprz, mielona czerwona papryka, oregano, sok z cytryny
  • olej
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Różyczki kalafiora oprószyć dość mocno curry, obsmażyć na gorącym oleju. Na tej samej patelni obsmażyć czosnek.
    Mięso pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem, oregano, czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Skropić sokiem z cytryny, smażyć na rozgrzanym oleju.
    Na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie: różyczkę kalafiora, plasterek mięsa zwinięty w roladkę (u mnie akurat nie wszędzie się udało odpowiednio zwinąć mięso), upieczony czosnek. Tak przygotowane szaszłyki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Opiekać 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko.

    Smacznego.


  2. Z podanych składników zrobiłam 6 szaszłyków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń