Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki wieprzowe"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 658
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 658
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Polędwiczkę wieprzową (lub dwie mniejsze) oczyść starannie, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju ze sporą szczyptą soli, curry, chili w proszku oraz tłuczonego kolorowego pieprzu. Dodaj otarte listki tymianku. Włóż pokrojone mięso, wymieszaj. Odstaw do marynowania na minimum 2 godziny.
Por oczyść, opłucz i osusz, a potem pokrój na kawałki (ok. 2 cm). Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój na ćwiartki. Boczek pokrój w cienkie plasterki. Każdą cząstkę brzoskwini zawiń w plasterek boczku.
Przygotuj patyki do szaszłyków. Nabijaj na przemian kawałki zamarynowanego mięsa, pora oraz brzoskwinie w boczku. Szaszłyki obsmaż na 2 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni. Na patelnię włóż masło, rozpuść. Gotowe szaszłyki polewaj powstałym sosem.Źródło: Świat kobiety