Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z kurczaka

Szaszłyki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 400 Ocena: 7962

Dodano:

Odsłon: 459

Pora na sezon grilowy!

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Podudzia obrałam ze skóry i i wyjęłam kości. Każde pokroiłam na 4 kawałki. Oprószyłam je solą, pieprzem i chili i skropiłam olejem.
    Pomidory, cebulę i paprykę pokroiłam w grubsza kostkę i nadziałam z mięsem na szpadki naprzemiennie.

    Grilowałam szaszłyki najpierw w oddaleniu od żaru a potem mocniej je przyrumieniłam. Mięso będzie soczyste a czerwona cebula słodkawa.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń