Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z papryką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1817
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w równą, niedużą kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na równe kwadraty.
Czosnek, imbir i chili oczyścić i drobniutko posiekać, zalać oliwą. Doprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny, wymieszać. Do marynaty włożyć kawałki mięsa i papryki. Marynować 3 godziny lub całą noc.
Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki mięsa, papryki i cebuli. Szaszłyki piec na grillu elektrycznym po kilka minut z każdej strony. Gdy się upieką, przełożyć na półmisek.
Do szaszłyków zaserwuj ugotowany na sypko ryż albo pieczone w folii ziemniaki podane z gęstym jogurtem lub twarogiem.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium