Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z sosem jogurtowym

Szaszłyki z sosem jogurtowym

Autor: mari

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1939

Dodano: 12.11.2010

Odsłon: 6634

pyszne i pożywne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyc, obgotowac w łupinach w wodzie z solą, obrac. Mięso opłukac, pokroic na 16 równych kawałków. Cebule pokroic w cwiartki. Na patyczki do szaszłyków nabijac na przemian ziemniaki, mięso i cebulę. Oprószyc solą i pieprzem, usmażyc na rumiano na oleju. Składniki sosu zmiksowac. Podawac go osobno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mari 18 stycznia 2011 Tak, ziemniaki mają byc miękkawe. Nie mogą by mięciutkie, żeby po nabiciu na patyk nie rozwaliły się.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 18 stycznia 2011 Ziemniaki obgotować tak, by było miękkawe z zewnątrz?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 15 listopada 2010 Popieram łączenie brzoskwiń z drobiem - smakuje wybornie!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń