Do góry

Dania główne Przepis na:

Szkockie jajeczka- mielone pulpety z jajkiem w środku

Szkockie jajeczka- mielone pulpety z jajkiem w środku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2266 Ocena: 14071

Dodano:

Odsłon: 5369

Nie masz pomysłu na smaczny, a zarazem efektowny obiad? :) Tak przygotowane kotleciki na pewno zachwycą domowników.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Czosnek posiekać i wymieszać z mięsem, z 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami, musztardą, jajkiem kurzym i dokładnie wymieszać. Jajka przepiórcze obrać, okleić mięsną masą.



  2. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.


  3. Olej rozgrzać do 180 stopni, smażyć jajeczka na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń