Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki drobiowe

Sznycelki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 409

Dodano:

Odsłon: 413

Najprostsze tradycyjne sznycelki tyle, że z mięsa mielonego indyczego. Delikatne i aromatyczne, można podawać na obiad lub gorącą kolację.

Składniki

  • 0,5 kg mielonego mięsa indyczego
  • 1 cebula
  • jajko
  • suszona kajzerka, ja używam pełnoziarnistą
  • szklanka bułki tartej
  • kopiata łyżka suszonego tymianku
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W małej misce namaczam w wodzie kajzerkę ok 5 minut . Cebulę kroję w drobną kostkę.
    W dużej misce mieszam mięso mielone, cebulę, jajko, odciśniętą z wody bułkę, przyprawy. Mieszam ręką tak aby powstała w miarę jednolita masa..
    Z powstałej masy tworzę małe kulki, panieruję w buce tartej wysypanej na talerzu. Kładę na rozgrzanej patelni (oleju) i spłaszczam widelcem. Smażę z dwóch stron na złoto-brązowo ok 7-10 minut .
    Sznycelki są świetne zarówno z ziemniaczkami i surówkami i/lub z sosem pomidorowym. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego Biorę, nawet teraz na noc ;)
Teraz już nie zjem, ale na jutro będzie, jak znalazł :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń