Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycelki rybne

Sznycelki rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 419 Ocena: 12211

Dodano:

Odsłon: 2704

Na piątkowy obiad idealne ;-d

Składniki

  • 50 dag filetów rybnych
  • 1 jajo
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka poszatkowanego koperku
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej lub oliwa do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozmrożone filety rybne miksujemy blenderem, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajo,koperek, pietruszkę, bułkę tartą, sól i pieprz.

  2. Wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy.

  3. Z dobrze wyrobionej masy formujemy zgrabne, okrągłe sznycelki.

  4. Panierujemy z obu stron w tartej bułce.

  5. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Smacznego !!!

  6. ;-D

  7. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń