Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki w orzechowej skorupce"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Mandarynki osącz. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę i banany obierz. Cebulę posiekaj, a banany potnij na małe kawałki. Skrop je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Potem zrumień na 1 łyżce oleju. Posyp cukrem. Smaż dalej, aż lekko się skarmelizuje. Dołóż cebulę i rodzynki. Chwilę podsmaż, wymieszaj z mandarynkami.
Filety opłucz, osusz, każdy przetnij wzdłuż na pół. Jajka wbij na talerz, dodaj po szczypcie soli i pieprzu. Roztrzep widelcem. Na drugim talerzu wymieszaj tartą bułkę i płatki orzechów.
Sznycelki oprósz mąką. Panieruj w jajkach. Potem połóż na nich gałązki tymianku i obtocz w bułce z orzechami. Smaż po 2 minuty z każdej strony na 2 łyżkach oleju. Podawaj z ryżem i sosem bananowym.
ok. 35 min. 1 porcja zawiera ok. 740 kcal. Ok. 6,90 zł za porcję.Źródło: Tina