Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka w orzeszkach"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
20 min; Cena porcji: ok. 3,50 zł; Porcja: 630 kcal;
Filet opłucz, wytrzyj. Mięso pokrój na 4 plasterki. Każdy z nich włóż pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbij. Sznycle z obu stron oprósz solą i pieprzem.
Orzeszki ziemne drobno posiekaj. Płatki kukurydziane wsyp do woreczka i pokrusz. Wymieszaj z bułką tartą oraz orzeszkami. Przesyp na płaski talerz. Na drugi talerz wsyp mąkę. Jajko wbij na głęboki talerz i roztrzep widelcem.
Sznycle obtocz w mące, potem zanurz w jajku i panieruj w pokruszonych płatkach z orzeszkami. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Włóż kotlety. Smaż po 2–3 min z każdej strony. Sznycle udekoruj limonką. Podawaj np. z duszoną cukinią.Źródło: Naj