Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i efektowne ;D
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Szparagi myjemy i osuszamy. Odrywamy zdrewniałe końce, a końcówki łodyg obieramy. Smarujemy je oliwą z oliwek i każdą ciasno owijamy połową plasterka szynki parmeńskiej.
Układamy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy od czasu do czasu obracając, aż na szynce pojawią się czarne paski, a szparagi będą chrupiące.
Na tej samej patelce w międzyczasie, jeśli mamy miejsce, lub po usmażeniu szparagów grillujemy grzanki. Szparagi układamy na grzance i podajemy. Jak już wspomniałam możemy dodać parmezan i jakiś kremowy sos. Smacznego