Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi w szynce parmeńskiej

Szparagi w szynce parmeńskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 291 Ocena: 2708

Dodano:

Odsłon: 776

Pyszne, proste i efektowne ;D

Składniki

  • 10 zielonych szparagów
  • 5 plasterków cienko krojonej szynki parmeńskiej (lub innej suszonej)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 kromki pieczywa np. ciabatta
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy i osuszamy. Odrywamy zdrewniałe końce, a końcówki łodyg obieramy. Smarujemy je oliwą z oliwek i każdą ciasno owijamy połową plasterka szynki parmeńskiej.

  2. Układamy je na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy od czasu do czasu obracając, aż na szynce pojawią się czarne paski, a szparagi będą chrupiące.

  3. Na tej samej patelce w międzyczasie, jeśli mamy miejsce, lub po usmażeniu szparagów grillujemy grzanki. Szparagi układamy na grzance i podajemy. Jak już wspomniałam możemy dodać parmezan i jakiś kremowy sos.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń