Do góry

Przekąski Przepis na:

szparagi z parmezanem i koperkiem

szparagi z parmezanem i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1367

Dodano:

Odsłon: 614

pyszna i lekka przekąska,chrupiąca i aromatyczna i bardzo delikatna w smaku :-)

Składniki

  • szparagi białe
  • koperek
  • parmezan
  • Masło
  • oliwa z oliwek
  • pieprz cytrynowy młynek
  • sól morska młynek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. szparagi myjemy,odcinamy twarde końcówki,delikatnie obieramy i wrzucamy na 5,6 min najlepiej do wysokiego,w miarę wąskiego garnka do gotującej sié wody-główkami do góry

    naczynie żaroodporne smarujemy masłem,przekładamy szparagi,podlewamy oliwą z oliwek,posypujemy obficie startym parmezanem,dodajemy pieprz i sól i posiekany koperek
    zapiekamy 10,15 min w temp.180 stopni

  2. Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 maja 2017 kocham szparagi...przepyszne danie,robię w najbliższym czasie...pycha..:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 26 maja 2017 Załapię się na resztki???? Pliz! Kocham szparagi <3 Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 26 maja 2017 Namówiłaś mnie w końcu na białe szparagi :), w tym sezonie jeszcze nie miałam okazji ich wchłonąć. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń