Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi zawijane z szynką

Szparagi zawijane z szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2382

Dodano:

Odsłon: 6699

SZYBKI,TANIE,DOBRE I CIEKAWIE SIE PREZENTUJE

Składniki

  • szparagi zielone, szynka wędzona
  • majonez winiary
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ze szparagów odciąc zdrewniałe konce łodygi (ok 2-3cm) związac gumką.Do gotującej wody dodac 2 łyżeczki soli i 2 łyżeczki cukru,zanurzyc szparagi ale tak aby końce nie były do końca zanurzone.Gotujemy ok 5 min.Wyciągamy i studzimy.Szynke smarujemy majonezem na to ukladamy szparagi i zawijamy.GOTOWE

  2. Szparagi jak ktoś lubi może też zalac galaretą.Ja podałam tu wersje którą robiłam na kolacje

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń