Do góry

Przekąski Przepis na:

Szparagi zielone pieczone w boczku.

Przepis dnia 2018-06-04
Szparagi zielone pieczone w boczku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 163 Ocena: 2649

Dodano:

Odsłon: 808

Super prosta, expressowa przekaska. Mozna jesc na cieplo, na zimno, bedzie smakowalo pysznie wraz z sosem serowym.

Składniki

  • zielone szparagi (w ilosci wg uznania)
  • boczek wedzony w dlugich, cienkich plastrach (tyle, ile szparagow)
  • sos serowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi myjemy, odlamujemy konce, nie obieramy.
    Kazdy szparag owijamy spiralnie plastrem boczku wedzonego.
    Na blaszce wylozonej papierem pieczemy w piekarniku w 200°C
    przez ok. 15 minut. Szparagi mozna dodatkowo skropic oliwa, jednak nie jest to konieczne. Dodatkowych przypraw nie stosujemy, gdyz mieso jest juz dosc slone.

    Osobno wykonujemy sos serowy do maczania szparagow.

    Gotowe!!


    Szparagi pieczone sa wyrazistsze w smaku, jedrne, mozna je z latwoscia ugryzac. Danie mozna zastosowac jako przekaske, lub jako dodatek do dania glownego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 maja przepyszne...cudowne...mniammmmmmmmmm:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 27 maja Uwielbiam! zielone szparagi jeszcze w boczku sa obledne!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń