Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny posilek dla dwojga.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 92
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1744
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 92
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1744
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Składniki
Piers kurczaka kroimy w dosyc drobną kostkę przyprawiamy ulubionymi ziolami lub tylko pieprzem i solą ja osobiscie preferuje ziola prowansalskie i smazymy. Po usmazeniu wrzucamy zawartość puszki bonduelle fasolka czerwona z kukurydza po meksykansku.
Robimy szpinak wg wlasnych upodoban. U mnie ssmazka ze smalcu i mąki sol piprz czosnek jajko na twardo w kostkę. Na koncu wrzucam pokrojoną w kostke fetę i mieszam delikatnie żeby zostało kilka kawałków fety.
Na patelnie wlewam 2 łyzki oleju. Kładziemy pierwszy nalesnik , na niego mieszanke z kurczakiem, potem nalesnik i na to szpinak i zowu nalesnik , kurczak, nalesnik szpinak, nalesnik ser żółty .. Kładziemy pokrywkę na wolnym ogniu zapiekamy żeby było cieple i ser żółty sie rozpuścił - mozna w piekarniku. Posypujemy natka, smacznego:)