Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowo-serowe ravioli z szałwią

Szpinakowo-serowe ravioli z szałwią

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Szpinakowo-serowe ravioli z szałwią"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieć ciasto z mąki, jajka i łyżki oleju. Odstaw na 30 min. Masło rozpuść, wrzuć szałwię, smaż 10 min, dopraw solą. Obraną cebulę i ząbek czosnku posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj opłukany szpinak. Duś kilka minut.

  2. Masę szpinakową połącz z serem, dopraw solą i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkuj na dwa płaty. Na jeden nakładaj łyżeczką kupki farszu. Przykryj drugim płatem. Dociskaj ciasto między farszem, potnij na kwadraty. Gotuj 4 min. Podawaj z masłem szałwiowym i parmezanem.

  3. porcje czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,20 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń