Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie te można podawać zarówno na gorąco jak i na ciepło. Świetny obiad na różne okolicznośći:)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Początkowo przyprawiam piersi,przyprawą do kurczaka(np.GALEO),Przyprawione zostawić na około 10 minut na przesiąknięcie,następnie smaże je na patelni na złoty kolor.
Paprykę oraz cebulę pokroić w średnią kostkę,i podsmażyć na patelni,przyprawiając solą oraz pieprzem.
Gdy mamy już gotowe posmażone piersi,wykładamy je warstwami na półmisek lub głębszy talerz,
1 ułożoną warstwę piersi zalewamy usmażonymi warzywami,nastepnie kolejna warstwa piersi i znów warzywa,i tak krok po kroku powstanie nam wyśmienita potrawa:)
Dodatkowo polecam ziemniaczki posypane koperkiem,oraz sałatkę z czerwonej kapusty z majonezem:)