Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto do wykonania przed wizyta gości:)
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 694
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 186
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 694
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 186
Składniki
Do miseczki wlewamy jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, ekstrakt oraz sól. Miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy mąkę. Na koniec dodajemy stopniowo masło, cały czas miksując. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej cukrem. Na wierzch ciasta sypiemy lekko cukier i wykładamy migdałami. Pieczemy 25-30 min. do suchego patyczka. Po wyjęciu lekko sypiemy cukrem pudrem. Smacznego.