Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kuchenny recycling: szybki, smaczny i nie wymagający długiego gotowania. Delikatny bigosik, który bazuje na pozostałych po pieczeniu gołąbków liściach kapusty, kawałku boczku wędzonego, suchej kiełbasie krakowskiej, cebuli i świeżym prawdziwym maśle. Całość, dla nadania kwasowości i intensywniejszego koloru, okraszona koncentratem pomidorowym i posypana świeżym koprem, który podkreśla jego letni charakter. Niespełna godzina i macie gotowe danie.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 74
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 121
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 74
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 121
Składniki
Boczek pozbawić skóry, pokroić w średnią kostkę, podsmażyć na suchej patelni, dorzucić pokrojoną kiełbasę. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, dorzucić do mięsa, podsmażyć, często mieszając. Gdyby wytopiło się za mało tłuszczu i składniki zaczęły przywierać do patelni, dodać odrobinę masła. Zdjąć z ognia. Kapustę podgotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić pozostawiając w garnku, w którym się gotowała. Dodać masło, podsmażone wędliny z cebulą, podsmażać około kwadransa. Dorzucić przecier pomidorowy, doprawić papryką i dużą ilością pieprzu, przecisnąć przez praskę obrany czosnek i podduszać jeszcze przez około 10 minut. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. Przed samym końcem duszenia dodać koper, przemieszać i zdjąć z ognia. Podawać ze świeżym pieczywem.