Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybki kurczak teriyaki z ryżem i fasola szparagowa

Szybki kurczak teriyaki z ryżem i fasola szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 169

danie inspirowane wizytą w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej „Manggha”

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • dwie saszetki ryżu (długoziarnisty)
  • 30 dkg fasolki szparagowej
  • sos teriyaki 150 g (saszetka)
  • łyżeczka białego i czarnego sezamu
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. kurczaka kroimy jak na gulasz.smażymy na niewielkiej ilości oleju.gdy mięso jest już miękkie dodajemy sos. zostawiamy na małym ogniu kilka minut.

  2. w między czasie gotujemy ryż według wskazówek na opakowaniu.w drugim garnku gtujemy fasolę.

  3. na talerzu układamy kurczaka,ryż fasolę szparagową.posypujemy sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń