Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybkie kokardki

Szybkie kokardki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 156

Dodano:

Odsłon: 17984

szybie i proste a zarazem bardzo dobre danie dla zabieganych osób :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrojoną w paseczki szynkę smażymy na patelni, gdy lekko się zarumieni dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy aby pieczarki puściły sok. Dusimy 7-8 min.

  2. W miedzy czasie gotujemy makaron. W miseczce roztrzepujemy dwa jajka z dowolna ilością startego parmezanu(jajek dajemy tyle ile osób będzie jadło)

  3. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki i szynkę a następnie wlewamy jajka-nie gotujemy!. Jajka pod wpływem gorącego makaronu zetną się tworząc przy tym pyszny sos.

  4. Na wierzch sypiemy parmezan i szczyptę posiekanego szczypiorku. Smacznego:).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 11 listopada 2010 Fajna wariacja na temat carbonary. Dodaję do ulubionych

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kruszon101 22 sierpnia 2010 Dzisiaj zrobię na podwieczorek!
Świetny przepis .

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 20 sierpnia 2010 Fajne, szybkie danie, tak jak lubię ;) W zamrażalce mam zawsze usmażone pieczarki, więc będzie jeszcze szybciej ;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

breezy 20 sierpnia 2010 prawie jak wloska carbonara!!!! zamiast szynki i pieczarek uzywamy pancette i gotowe. pysznosci!!! polecam!!!!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kryzys 19 sierpnia 2010 super przepis coby sie ptasią grypą zarazić,
gratulacje

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń