Do góry

Przekąski Przepis na:

szyneczka w sosie pieczeniowym

szyneczka w sosie pieczeniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3872

Dodano:

Odsłon: 7586

szybkie i pyszne jedzonko

Składniki

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • olej
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 3 łyżki mąki
  • koperek
  • wegeta, pieprz
  • 1 kostka mięsna
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzny olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele , pokroić cebulkę i czosnek w kostkę , wsypać do mięsa i podpiec aby cebulka była zrumieniona tak aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsnąmąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować , dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń